
پویایی گروه با نگرش ها و الگوهای رفتاری یک گروه سروکار دارد. پویایی گروه مربوط به نحوه تشکیل گروه ها ، ساختار آنها چیست و کدام روندها در عملکرد آنها دنبال می شود. بنابراین ، آن مربوط به فعل و انفعالات و نیروهای بین گروه است.
رهبری در سازمانهای آموزشی که با هدف تعلیم و تربیت و به عبارتی به فعالیت در آوردن و به کمال ساندن نیروها و استعدادهای بالقوه انسانی به فعالیت می پردازند، بر عهده مدیران آموزشی است. از اینرو مدیریت موزشی و در بطن آن مدیریت مدرسه نقش بسیار مهمی در بالا بردن توانمندی افراد جامعه دارد؛ فراهم آوردن نیروی انسانی کاردان و متخصص و پرورش انسانهای آگاه و با فرهنگ که بهره وری منابع و بهره گیری از سرمایه گذاریهای ی را فزونی بخشند، تنها تحت رهبری نیروی فعال و کارا و متعهدی صورت می پذیرد که مجهز به شایستگی و صلاحیت های یک رهبری آموزشی باشد، کسی که قادر به یاری و مدد بهبود کار تعلیم و تربیت و پیشبرد امر آموزش یادگیری باشد. در نظام آموزشی ما که مدارس به شیوه های قدیمی اداره می شود، متاسفانه هنوز مدیریت مدرسه و نقش هایی که دیر می تواند در هدایت گروه های درون سازمانی به منظور بروز و بکار گیری استعدادهای دانش آموزان، تقویت ایند تدریس و یادگیری و تحکیم روابط گروهی و علاوه بر آن در ایجاد گرایش و انگیزش گروههای اجتماعی ای کمک به مؤسسه آموزشی داشته باشد، ناشناخته مانده و بدانها توجه چندانی مبذول نمی گردد (حسینی، 1388).
چنانکه ملاحظه می شود، مطالعه پویایی گروه ها، اطلاعات ارزشمندی در اختیار مدیر قرار میدهد و یافته های آن، زمینه حل بسیاری از معضلات سازمان را فراهم می کند، اما با این همه به نظر محقق در جامعه ما توجه چندانی به این علم نشده است و معمولا مدیران شاغل، با اطلاعات مربوط به این رشته بیگانه هستند و در عمل نیز بهره گیری شایسته از توانش های گروه به عمل نمی آید تا با بهره گیری از این علم (پویایی شناسی گروهی) از یک طرف اهداف سازمان هر چه بهتر تحقق یابد و از طرف دیگر رضامندی و رشد یافتگی گروههای کارکنان حاصل گردد.
تصمیم گیری توسط یک گروه برتر انجام می شود زیرا این گروه اطلاعات و دانش بیشتری تولید می کند، گزینه های متنوعی ایجاد می کند، پذیرش راه حل را افزایش می دهد و مشروعیت را افزایش می دهد. تصمیمات مدت زمان بیشتری طول می کشد ، اقلیت تحت سلطه قرار می گیرند ، فشارها برای مطابقت با تصمیمات گروه اعمال می شود و هیچ کس مسئولیت تصمیم گیری ها را ندارد.
همچنین فایل مشابه زیر را می توانید خریداری نمائید:
پویایی گروه از نظر روانشناسی اجتماعی
شناسایی رابطه بین عوامل فرهنگ سازمانی و پویایی گروهی کارکنان آموزش و پرورش
چارچوب نظری پویایی شناسی گروهی و کارآیی گروهی
فرا تحلیل و مروری نظام مند بر مطالعات پویایی گروهی در پایگاه مقالات علمی
مفاهیم بنیادی در پویایی گروه ها