.jpg)
فرايند فراتحليل ، يک روش شناسي براي بررسي نظام دار مجموعه اي از پژوهش ها، صورت بندي دقيق فرضيه ها، انجام يک جستجوي جامع و تهيه ملاک ورود يا حذف مقاله ها، ثبت و نگهداري ترکيب آماري داده ها و اندازه هاي اثر به دست آمده از بررسي هاي متعدد، جستجوي تعديل کننده ها و متغيرهاي ميانجي براي تبيين اثرات مورد نظر و گزارش نتايج است. فراتحليل با مشکلات پزشکي آغاز شد. نخستين فراتحليل عملا در سال 1904 توسط کارل پيرسون (براي تعيين ميزان تاثير واکسيناسيون عليه آبله در رابطه با بازماندگان) انجام شد. فرايند ترکيب نتايج پژوهش پيرسون در مطالعه ها، در سال 1904 روي آوردن غير عادي بود. اما اگر تکنيک او به گونه منظم در طول سه ربع اول قرن بيستم به کار برده شده بود، اين امکان وجود داشت که پژوهش هاي متراکم، در تضادها و تعارض هاي نافرجام درمان باليني موثر باشند. تنها در دو دهه پاياني قرن بيستم بود که فراتحليل در حوزه هايي مانند پزشکي، علوم رفتاري و وجه مشترک آنها (يعني حوزه روانشناسي تندرستي، روانشناسي پزشکي و طب رفتاري) و ساير رشته ها رايج شد و شهرت يافت. ما اصطلاح فراتحليل براي تخستين بار در سال 1976 توسط جين گلاس در انجمن پژوهشي آموزشي آمريکا به کار برده شد. فراتحليل موثرترين راه براي روشن تر کردن نتايج متضاد در مجموعه اي از آثار تجربي، شبيه به گزارش هاي تجربي، و داراي فوايد متمايز نسبت به بررسي هاي کيفي است(سهرابی فرد، 1385)
پویایی گروهی از موضوعات و مفاهیم بین رشته ای است که مضوع اصلی در پویایی گروهی را مطالعه در صور مختلف فعالیت و رفتار گروهی می باشد و با توجه به اهمیت گروه در روند فعالیت اجتماعی و روابط بین گروهی از انسجام تا کشمکش، پویایی گروهی را از اهمیت ویژه مطالعاتی قرار داده است. اما پژوهش با موضوعیت پویایی گروهی در پایگاه های مقالات علمی بسیار اندک بوده و نتایج ناهماهنگی داشته است. بر ایم مبنا در این پژوهش با دسته بندی مقالات مرتبط با پویایی گروهی قصد داریم نتایج و یافته های حاصل از ایم پژوهش ها را بررسی کنیم.
بر این مبنا در این پژوهش بر اساس روش فرا تحلیل قصد داریم ابتدا تعریفی از پویایی گروهی، گروه و انواع آن داشته باشیم. سپس در مجلات و پایگاه علمی داخلی مقالاتی علمی – پژوهشی مرتبط با پویایی گروهی را بررسی و اجزای آن را تحلیل می کنیم.
همچنین از محصولات زیر می توانید دیدن کنید:
بررسی ادراک مدیران نسب به نقش رهبری شان در افزایش پویایی گروهی دبیران
شناسایی رابطه بین عوامل فرهنگ سازمانی و پویایی گروهی کارکنان آموزش و پرورش
چارچوب نظری پویایی شناسی گروهی و کارآیی گروهی
پویایی گروه از نظر روانشناسی اجتماعی
مفاهیم بنیادی در پویایی گروه ها