مبانی نظری امنیت شغلی

عدم امنیت شغلی و پیامدهای آن

ارتباط بین عدم امنیت شغلی عدم رضایت شغلی عدم پذیرش قوانین کاری و جستجو برای یک شغل جدید می توانند از طریق نظریههای مختلف فشار کاری استنباط .گردد پژوهشها بر روی فشار کاری نشان دهنده ی واکنش اجتنابی افراد از قرار گرفتن در محیطهای اضطراب آور در این موقعیت هاست (لطیفی، ۱۳۸۰) .

موسوی (۱۳۷۷) باور دارد که پژوهش روی عدم امنیت شغلی بیانگر رابطه ی وسیع با تنش و اضطراب کارکنان است متصدیان شغلهای ناامن دچار اضطرابهای گوناگونی هستند که این فشارها ممکن است باعث نزول مرتبه و جایگاه آنها در کارشان شود.

شاکری نیا (۱۳۷۶) پژوهشی در این زمینه انجام داد که نتایج آن عبارت اند از:

۱ حمایتهای شغلی رابطه بین عدم امنیت شغلی و عدم رضایت شغلی را تعدیل می کند، یعنی وقتی حمایت شغلی پایین باشد ارتباط بین این دو قوی میشود و وقتی حمایت شغلی بالا باشد ارتباط بین این دو ضعیف می شود.

۲- حمایتهای شغلی رابطه بین امنیت شغلی و گرایش کارکنان به شغلهای جدید را تعدیل می نماید -۳- حمایتهای شغلی رابطه بین عدم امنیت شغلی و بروز رفتارهای نامناسب شغلی را تعدیل می نماید.

 

 

 

2-5 پیشینه پژوهش

2-5-1 پیشینه داخلی

رامرودی و همکاران (1401) پژوهشی با عنوان تأثیر امنیت شغلی بر بالندگی سازمانی با میانجی‌گری اشتراک دانش (مورد مطالعه: دانشگاه کردستان) انجام دادند. جامعه آماری شامل تمامی اعضای هیئت علمی دانشگاه کردستان بود. نتایج این بررسی نشان داد امنیت شغلی بر بالندگی سازمانی اثر مثبت و معناداری دارد، امنیت شغلی بر اشتراک دانش اثر مثبت و معناداری دارد، اشتراک دانش بر بالندگی سازمانی اثر مثبت و معناداری دارد، امنیت شغلی بر بالندگی سازمانی با میانجی‌گری اشتراک دانش اثر مثبت و معناداری دارد.